PELET PROGRAM

2010. godine Termomont hrabro ulazi u proizvodnju kotlova sa automatskim doziranjem drvenog peleta. U prvi mah to su bili gorionici na pelet TERMEC (kasnije BIOTERMEC) koji se montiraju na postojeće kotlove na drvo i ugalj.

2012. godine počela je i proizvodnja kotlova koji rade isključivo na pelet – TOBY – i koji po svojim dimenzijama, performansama, odnosom cene i kvaliteta daleko nadilaze sisteme sa gorionicima. Zahvaljujući izrazito pozitivnoj reakciji tržišta te ekspanziji proizvodnje peleta kao goriva, kotao TOBY vrlo brzo zauzima dominantnu ulogu i predstavlja najprodavaniji kotao takve vrste u Srbiji.

TOBY ispunjava najviše standarde (Klasa 5) navedene u Evropskoj normi EN 303-5:2012 a koji se tiču emisija štetnih gasova i stepena korisnosti kotla (preko 90% ali u realnim uslovima).

U periodu od 2012. do maja 2014. godine proizvedeno je preko 2000 komada ovih kotlova. 2014. predstavljena je druga generacija kotlova TOBY. Model je dopunjen kaminskom etažnom varijantom TOBY H odnosno TOBY B.

Gama kotlova na pelet TOBY proširena je do snage 500 KW – sistem grejanja na pelet BIOTERM. Bioterm kotlovi poseduju ložište 100% prilagođeno sagorevanju peleta, imaju ugrađene mehanizme čišćenja, doziranja.

Termomont intenzivno istražuje polje sagorevanja agro-peleta, peleta od slame. Zbog realnog nedostatka adekvatne sirovine, agropelet je energent čije vreme tek dolazi, a TERMOMONT ga spremno dočekuje sa svojim AGROTERM rešenjima:

Error: The video (https://www.youtube.com/watch?v=bTDOFWKdQ2w) couldn't be embedded.