PELET PROGRAM

2010. godine Termomont hrabro ulazi u proizvodnju kotlova sa automatskim doziranjem drvenog peleta. U prvi mah to su bili gorionici na pelet TERMEC (kasnije BIOTERMEC) koji se montiraju na postojeće kotlove na drvo i ugalj.

2012. godine počela je i proizvodnja kotlova koji rade isključivo na pelet – TOBY – i koji po svojim dimenzijama, performansama, odnosom cene i kvaliteta daleko nadilaze sisteme sa gorionicima. Zahvaljujući izrazito pozitivnoj reakciji tržišta te ekspanziji proizvodnje peleta kao goriva, kotao TOBY vrlo brzo zauzima dominantnu ulogu i predstavlja najprodavaniji kotao takve vrste u Srbiji.

TOBY ispunjava najviše standarde (Klasa 5) navedene u Evropskoj normi EN 303-5:2012 a koji se tiču emisija štetnih gasova i stepena korisnosti kotla (preko 90% ali u realnim uslovima).

Do sada je proizvedeno smo proizveli preko 15.000 kotlova na pelet. Proizvod je konstantno unapređivan i tehnološki usavršavan – priča je zaokružena 2018. predstavljanjem TOBY SAMOČISTAČ originalnog rešenja u svim verzijama ovog proizvoda (kamin, kompakt i standard).

Gorionik SAMOČISTAČ-a je po svojoj konstrukciji superiorniji u odnosu na prosta rešenja ložišta prisutna kod većine regionalnih proizvođača. Osim veće autonomije, sistem garantuje bolje sagorevanje.

Termomont intenzivno istražuje polje sagorevanja agro-peleta, peleta od slame. Zbog realnog nedostatka adekvatne sirovine, agropelet je energent čije vreme tek dolazi, a TERMOMONT ga spremno dočekuje sa svojim AGROTERM rešenjima:

Error: The video (https://www.youtube.com/watch?v=bTDOFWKdQ2w) couldn't be embedded.