TEMY PLUS P 20

termomont temy lus p

TEMY PLUS P 20

TEMY PLUS P 20 predstavlja potpuno novi i redizajnirani kotao-šporet kako po unutrašnjoj konstrukciji tako i po spoljnom dizajnu proizvoda.

Namena ovog proizvoda je ista kao i njegovog modela prethodnika, etažno grejanje prostorija sa mogućnošću (istovremenog) kuvanja i pečenja. Uređaj je veoma jednostavan za korišćenje i rukovanje.

Spoljni dizajn kotla: Ram vrata ložišta i ram vrata pećnice su izrađeni od sivog liva – sa vatrostalnim staklom u sredini. Okvir grejne ploče takođe je izrađen od sivog liva. Pećnica je izrađena od prohromskog lima odgovarajućeg kvaliteta.

Unutrašnja konstrukcija kotla: Kotao je u potpunosti redizajniran kako bi se obezbedila maksimalna efikasnost sagorevanja (preko 80%) uz minimalne emisije štetnih gasova (kotao ispunjava stroge uslove nemačke regulative iz 2015. godine!) Kotao poseduje čak tri otvora za dotok i kontrolu vazduha za sagorevanje: primarni, sekundarni i tercijarni vazduh.

Dimovodni izlaz je ostavljen na gornjoj strani grejne plotne kao i sa zadnje strane kotla. Na taj način je kupcu prepušteno gde će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštaj kotla-štednjaka u prostoriji uz maksimalnu fleksibilnost.

Serijski ugrađen automatski regulator promaje, termomanometar, termometar pećnice kao i spiralni bakarni izmenjivač za ugradnju termičkog osigurača su dodatni delovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.

Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplotu predaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 KW) kao i pećnici (2 KW). Odavanje toplote prema grejnoj ploči iznosi 2 KW. Ostatak se predaje instalaciji centralnog grejanja (15 KW).

Toplotna snaga važi za cepanice drveta min kalorijske moći 15 MJ/kg.

Kotao poseduje letnji, zimski i kombinovani režim rada.

Moguća je leva ili desna orijentacija kotla (pećnica sa desne strane posmatrano spreda). Ako se ne naglasi, osnovna verzija je desno orijentisana.

Garancija na vodopropusnost kotla je 5 godina, na ostale delove 2 godine uz obaveznu ugradnju ispusnog termičkog ventila.

TIP TEMY PLUS P 20
Ukupna snaga 20 KW
Snaga predata instalaciji 15 KW
Širina (mm) 1160
Visina (mm) 890
Dubina (mm) 705
Potrebna promaja (Pa) 14
Polazni  / Povratni vod (col) 1“
Težina (kg) 310
Otvor dimnjače (mm) ø148
Zapremina kazana 22 lit
Max radni pritisak 3 bar
Dimenzije pećnice 350 x 230 x 405 mm
Izlazna temp. dimnih gasova 212 ºC
Efikasnost 80,56 %
CO (13% O2) 0,0929 %
NOx 99,0 mg/m3
TOC (OGC) 17,64 mg/m3
Prah 27,91 mg/m3


termomont prospekt temy pdf
Prospekt


termomont uputstvo za upotrebu pdf
Uputstvo za upotrebu