O NAMA

Preduzeće “Termomont” iz Šimanovaca, koja se u potpunosti nalazi u vlasništvu privatnog kapitala, je osnovano 1986. godine kao prvo privatno preduzeće u Sremu. U prvim godinama svog postojanja “Termomont” sa svega 10 zaposlenih radnika stiče reputaciju u oblasti instalacije centralnog grejanja i montaže kotlovskih postrojenja.

Početkom devedesetih firma uvodi program proizvodnje električnih kotlova koji ubrzo biva proširen proizvodnjom kotlova i na druge vrste goriva (čvrsto, tečno, gas) kao i solarno-sanitarnih bojlera za toplu vodu i ostale prateće opreme u grejnoj tehnici (cisterne, radijatori, dimovodne cevi).

“Termomont” vremenom izrasta u renomiranog proizvođača kotlova na domaćem tržištu a ubrzo naši proizvodi postaju prepoznatljivi i u celom zapadno-balkanskom regionu.

Nakon skoro trideset godina postojanja “Termomont” je jedan od najvećih proizvođača kotlova za centralno grejanje na Balkanu. Pretežni izvoznik od 2013. godine. Prisutni smo u svim bišim republikama, a značajne količine izvozimo u zemlje kao što su Ruska federacija, Slovenija, Rumunija, Češka republika, Poljska, Francuska, Belgija, Španija, Ukrajina, Kazahstan, Belorusija, Estonija, Albanija, Bugarska i Grčka.

Znanje i iskustvo zaposlenih kao i automatizovana proizvodnja uz pomoć savremenih mašina omogućuju visok kvalitet naših proizvoda o čemu svedoče međunarodno priznati sertifikati. ISO 9001 primenjujemo od 2005. godine. ISO 14001 od 2013. godine a tu su i sertifikati o poštovanju Evropskih direktiva i normi specifični za našu branšu (uređaji pod pritiskom, kontrola kvaliteta varenih proizvoda). Kotlovi na čvrsto gorivo do 500 KW poseduju GOST-R sertifikat za tržište Ruske federacije i Carinske Unije.

Akcenat razvoja u periodu pred nama svakako su obnovljivi izvori energije – pre svega kotlovi na drveni pelet – TOBY – koji ispunjavaju najviše standarde u pogledu emisija štetnih gasova (Klasa 5 po Evropskoj normi za kotlove EN 303-5) i kao takvi ispunjavaju uslove da se nađu na listama subvencionisanih proizvoda u članicama EU (Ekosklad u Sloveniji i slični).

Kompanija nudi alternativni vid grejanja na drveni i agro-pelet kako za domaćinstva tako i za velike industrijske potrošače. Najnovija linija BIOTERM i AGROTERM kotlova pokriva segment i do 1 MW. Ubrzano razvijamo i kotlove na drvenu sečku koji su na zapadu veoma interesantni za velike potrošače.